Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZW

cassul

6. 4. 2008 8:21
Zákon máme, jen jej dodržovat..

Za škodu způsobenou zvířetem odpovídá v plném rozsahu majitel tohoto zvířete. Tato věta nahradí všechny nesmysly o bojových či nebojových plemenech a dá se použít na psa i nosorožce.

Co je to bojové plemeno? Pittbul, bullteriér? Asi ano, ale co kříženec pittbula a vlčáka, to ne? Vždyť je to nesmysl, psi jsou všichni stejní, dají se stejně vychovat a dají se z nich udělat polštářoví spáči i krvelačné bestie. "Bojová plemena" vynikají jen větší fyzickou silou a výdrží, pochopitelně je výrazně nebezpečnější 40kg pes než 5kg jezevčík, ale i ten může být agresivní a třeba malé dítě může poškodit taky, takže proč neregistrovat, podle stejné logiky, i jezevčíky? Zkrátka neřešme bojové psy, stejně nic nevyřešíme, starejme se, aby všichni majitelé všech zvířat byli rychle a skutečně efektivně (třeba i trestně) odpovědní za své zvířata. Pokud volně pobíhající pes na ulici někoho zraní, proč není na majitele pohlíženo stejně, jako by to zranění způsobil sám? Je to jednoduché..

0 0
možnosti
K

kulhanek21

6. 4. 2008 10:26
Re: Zákon máme, jen jej dodržovat..

přesně tak... co se týče psů - máme trestní právo, máme občanské právo, máme zákon o veterinární péči, potažmo máme i zákon o honitbě... není třeba vymýšlet další stupidní restriktivní zákony (jakkoli se zřejmě někteří poslanci cítí být za to placení)... je  malá tragédie, že komunisti nutili akorát člověka chodit na schůze - jinak mu v podstatě dali pokoj ;-) dnešní osvícení euro-poslanci zaplevelují náš život příkazy, zákazy, restrikcemi a omezeními, na jaké se celá "totalita" nikdy nezmohla ;-/ btw. první reakcí kamaráda, kterému jsem o "bohulibém" úmyslu vydat zákon regulující "bojová" plemena, bylo: jj. to je zas nějaká "malá domů" kamarádům (rozuměj kamarádům poslanců)... založej si firmu pro registraci (psů), dostanou státní zakázku, a mají o živobytí postaráno... ;-///

0 0
možnosti
K

kulhanek21

6. 4. 2008 8:00
0 0
možnosti
PP

Petrpac

6. 4. 2008 7:49
bojová plemena

Pojem "bojová plemena" by byl tím předpisem určen,ale já bych volil jinou cestu - než bojové plemeno bych spíš určil "pes je zbraní,když ..." a tam by mohlo jít o seznam ras,ale především o hmotnost a velikost psa.Co si budeme nalhávat - 1/2kg ratlík nám asi neudělá tolik jako i když jindy mírumilovnej nyní ruzzuřenej 30kg vážící bernardým.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

6. 4. 2008 6:59
Napsal jste kravinu.

Pojem "bojová plemena" není oficiální. A na základě čeho by se rozhodovalo o tom, co "bojové plemeno" je a co není? A stejně tak může člověka zohavit nebo zabít rozzuřený německý ovčák nebo kolie, případně vzrostlý kříženec několika ras, kterého by k "bojovým plemenům" nepřiřadil nikdo. Zmíněný poslanec by v prvé řadě měl bojovat za větší vymahatelnost práva a rychlost jeho aplikace. Měl by se postarat o to, aby  se poškozeným v takových případech dostalo zadostiučinění a práva. Pokud totiž leží na soudě nějaký případ pět až deset let, je to výsměch poškozeným a spravedlnost dostává pěkně na prdel. Správně jste napsal, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Nesmyslnou restrikcí byste omezil právo a svobodu jedněch na úkor jiných. Takže za tenhle článek karmu nedostanete, i když podle, výběru tématu, se o ni tvrdě snažíte.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1757x
advokát